Videospeler inladen...

Nieuwe editie "Coup de Ville" in Sint-Niklaas: zoektocht naar schoonheid en kracht van de natuur

In Sint-Niklaas kan u vanaf vrijdag naar een nieuwe editie van Coup de Ville: een parcours met hedendaagse kunst op verschillende locaties in de binnenstad. Het thema dit jaar is "Chasing flowers". Het is een zoektocht geworden naar de schoonheid en kracht van de natuur.

Een wit beeld van een puber kijkt in verwarring achterom naar het spoor van bloedrode bloemen dat ie achterlaat. Een teder maar ontregelend werk, zoals wel meer in deze tentoonstelling.

In de salons voor schone kunsten heeft de Gentse Marie Cloquet een monumentaal doek gemaakt, speciaal voor deze kamer. Een magnolia waar je als het ware in gezogen wordt, een mix van fotografie en aquarel.

Een hoogtepunt, letterlijk, is een sculptuur met aardbeien van Peter De Cupere: een oerbeeld, sterk als de natuur. Het staat, niet toevallig, in een kerk.

Enkele inwoners stelden ook hun eigen huis ter beschikking. Zo leidt het parcours ons door de woonkamer van Tom. Hij is niet bang voor een stoet nieuwsgierigen door zijn woonkamer, alles voor de kunst.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen