Alexander Dumarey

Oostendenaars mogen strandcabine maand langer laten staan

Oostendenaars mogen hun strandcabine uitzonderlijk tot eind oktober laten staan. Normaal gezien moeten ze ze eind september al afbreken. "Oostendenaars konden door de coronacrisis later dan normaal hun strandcabine plaatsen", zegt schepen Björn Anseeuw (N-VA). "Nu mogen ze dus wat langer genieten dan normaal."

Afgelopen lente mochten mensen pas vanaf midden mei in hun strandcabine. Als compensatie mogen de strandcabines nu nog een maand langer blijven staan. "We laten niet-commerciële strandcabinehouders uitzonderlijk toe om hun cabine te laten staan tot vrijdag 30 oktober 2020", zegt schepen Anseeuw. "Zo hopen we de Oostendenaars wat extra strandplezier te bezorgen. Nu nog duimen dat de zon ons goedgezind is, zodat we kunnen genieten van een mooie nazomer.”

Radio 2

Meest gelezen