Jonas Roosens

Ophef over discussie tussen Antwerpse politie en tienermeisjes, agent: "Geef mij geen linkse preek"

Op sociale media is ophef over beelden van een discussie tussen de Antwerpse politie en enkele tienermeisjes. De beelden tonen hoe een agent de meisjes op sarcastische toon aanspreekt. Hij zegt dat hij "geen linkse preek wenst" en of de meisjes denken  "nog ver te gaan komen in het leven". De politie is een intern onderzoek gestart. "We raden de meisjes aan om een formele klacht in te dienen, want dat is nog niet gebeurd", zegt politiewoordvoerder Willem Migom. 

Op Twitter worden volop beelden gedeeld van een discussie tussen tienermeisjes en agenten van de Antwerpse politie. Een vriend van de meisjes tweette gisterenavond een filmpje waarin één van de agenten hen op sarcastische toon aanspreekt. 

"Geen linkse preek"

De discussie kwam er omdat de meisjes te dicht bij elkaar zaten. Volgens de meisjes was dat oké omdat ze in dezelfde bubbel zitten. Daarop antwoordde de agent dat hij "geen linkse preek wenst" en of de meisjes denken "nog ver gaan komen in het leven". 

Intern onderzoek

De Antwerpse politie heeft de beelden gezien en gaat ze nu intern onderzoeken. "We keuren de uitspraken van die collega's niet goed", zegt politiewoordvoerder Willem Migom. Wel wil de politie weten welke discussie aan het filmpje voorafging. Er is namelijk maar een deel van het gesprek  gefilmd. "We raden de meisjes ook aan om een formele klacht in te dienen, want die hebben we nog niet ontvangen", aldus Migom. 

Meest gelezen