Opnieuw lachgasballonnen gevonden in auto na verkeersongeval in Antwerpen

In Antwerpen is er opnieuw een ongeval gebeurd dat mogelijk te wijten is aan het gebruik van lachgas. Aan de Jan Vanhoenackerstraat in de wijk Nieuw Zuid is een man met zijn wagen tegen een boom en een vuilnisbak gereden. In de auto werden ballonnen aangetroffen die te maken hebben met het gebruik van lachgas.

Het ongeval bracht veel schade met zich mee. Zo brak de boom af waar de auto is tegen gereden. Ook is een vuilnisbak van een sorteerstraat zwaar beschadigd. In de buurt werd later de eigenaar van de wagen aangetroffen, die ook vermoedelijk onder invloed van lachgas aan het stuur zat. Een week geleden raakte een man zwaargewond bij een ongeval op de Singel in Antwerpen. In de auto vond de politie toen ook sporen van het gebruik van lachgas.

Hoe werkt lachgas?

Lachgas wordt via een gasfles in een ballonnetje gespoten. Gebruikers ademen het gas vanuit de ballon in, om het vervolgens lang vast te houden of juist in en uit te ademen. Via de longen komt het gas in het bloed terecht en gaat het direct naar de hersenen. Het beoogde effect? Mensen raken door de drug in een korte roes, vaak gepaard met gelach en gegiechel. Gebruikers kunnen ook hallucinaties krijgen.

Meest gelezen