Opnieuw toeschouwers toegelaten bij KV Mechelen: 5.200 supporters uitgeloot voor de match van zaterdag

Zaterdag kunnen supporters van KV Mechelen opnieuw een voetbalmatch bijwonen. Gisterenavond werden er 5.200 personen uitgeloot om de wedstrijd tegen KV Oostende thuis te volgen. Dat zal in bubbels gebeuren, waarvoor op veilige afstand zitjes zijn geplaatst in de staantribune. De supporters zijn tevreden. "De spelers hebben hun twaalfde man nodig", zegt supporter Gilbert (76) in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen. 

Supporters van KV Mechelen konden gisteren uitgeloot worden om als eersten opnieuw een voetbalwedstrijd bij te wonen in het AFAS Stadion. Zaterdag speelt de club tegen KV Oostende. Gisteren kregen ze toestemming van Vlaams minister van Sport, Ben Weyts (N-VA), om 5.200 supporters toe te laten in de tribune. 

Abonnees in bubbels

Alleen abonnees konden zichzelf en hun bubbel registreren voor de loting. Het aantal toeschouwers is nog altijd beperkt tot een derde van de capaciteit van het stadion. Wie niet uitgeloot is, heeft gisteren al een mail gekregen, laat de club weten. Wie er wel bij is, krijgt ten laatste morgen tickets in zijn mailbox.

Om de veiligheid te garanderen heeft de club zitjes geplaatst in de staanvakken. Tussen de verschillende bubbels zal ook voldoende afstand worden voorzien en mondmaskers zijn in het stadion verplicht.

Terugkeer van de twaalfde man

De supporters zijn tevreden zijn dat ze hun favoriete ploeg terug kunnen aanmoedigen. "De spelers hebben hun twaalfde man nodig, de echte 'kakkers'", zegt supporter Gilbert (76) in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen. "We hopen nog eens te winnen", klinkt het.

Meest gelezen