Reconstructie moet duidelijkheid brengen over dood van Somalische asielzoekster

Voor het Rode Kruisopvangcentrum in Heusden-Zolder wordt vandaag een reconstructie gehouden van een dodelijk ongeval in februari.  Daarbij kwam een jonge Somalische vrouw om het leven. De verdachte is een landgenoot die enkele dagen nadien werd gearresteerd en sindsdien in de cel zit.

In de nacht van 22 op 23 februari kwam voor de ingang van het opvangcentrum een vrouw om het leven, die daar al een tijdje verbleef. Eerst werd gedacht aan een ongeval met vluchtmisdrijf, maar enkele dagen later werd een Somalische man uit Bocholt opgepakt. Beiden kenden elkaar. De man had de gsm van de vrouw geleend en wilde die niet teruggeven. En daarover hadden ze blijkbaar ruzie op de avond van het ongeval. Daarop is de vrouw geraakt door de auto van de man, en ter plekke overleden.

Onduidelijke uitleg

Sinds zijn aanhouding is de man verschillende keren ondervraagd door de politie van Heusden-Zolder, maar hij heeft nog geen duidelijke uitleg gegeven over wat er die nacht precies is gebeurd. Daarom worden vandaag tijdens de reconstructie de verklaringen van de man onder meer getoetst aan de bevindingen van de verkeersdeskundige en de wetsgeneesheer. 

De verdachte wordt ook ter plekke gebracht en zal samen met een simulante moeten tonen wat er zich heeft afgespeeld. Een deel van de Kapelstraat is tijdens de reconstructie afgesloten. Schermen van de civiele bescherming zorgen ervoor dat de reconstructie niet zichbaar is. 

Meest gelezen