Rock Werchter schenkt 100.000 euro aan muziekfonds LIVE2020: "Stap vooruit, maar nog veel geld nodig"

Rock Werchter schenkt 100.000 euro aan LIVE2020, het noodfonds van en voor de muzieksector. Dat geld komt uit de ticketverkoop van de concerten in hun zomerbar afgelopen zomer. Het fonds keert nu een eerste schijf aan tegemoetkomingen uit aan medewerkers uit de sector die sinds de coronacrisis nog amper inkomsten hebben.

Veel technici, geluidsmensen, podiumbouwers of boekingsagenten die in de muzieksector werken, hebben de afgelopen zes maanden nauwelijks tot geen inkomsten gehad. Om dat verlies door de coronacrisis voor een stukje op te vangen, richtte de sector zelf het noodfonds LIVE2020 op. Wie dat wil kan vanaf nu een dossier indienen om zo een eerste tegemoetkoming van 750 euro aan te vragen. Niet alleen Rock Werchter, maar ook veel andere muziekhuizen zoals Het Depot in Leuven en Vorst Nationaal organiseren inzamelacties.

Het is nog altijd een druppel op een hete plaat
Coralie Berael, woordvoerder LIVE2020 fonds

De tegemoetkoming is niet genoeg om lang te overleven, maar het kan mensen wel helpen om deze maand de huur te kunnen betalen, zegt de woordvoerder van het LIVE2020 fonds Coralie Berael. “Het is nog altijd een druppel op een hete plaat en het gaat nog altijd niet de rol spelen van wat we verwachten van de overheid. Want van hen verwachten we nog heel wat financiële steun. Maar het is in ieder geval wel een stap vooruit voor mensen die hun koelkast niet meer kunnen vullen of de huur niet meer kunnen betalen. Het is maar een eerste schijf, dus we hebben nog heel wat geld nodig om iedereen te helpen. Er lopen ook nog heel wat acties die het fonds vooruit helpen, waardoor we nog meer mensen kunnen helpen.”

In de loop van de maand oktober zal er een team van experts bekijken welke dossiers in aanmerking komen voor een tegemoetkoming. De aanvrager moet onder meer kunnen aantonen op welke manier hij of zij de voorbije jaren actief was in de muzieksector en moet ook de financiële situatie kunnen schetsen.

Meest gelezen