AFP or licensors

Slovaakse president wil eigen expert naar ons land sturen om zaak-Chovanec mee te onderzoeken

De Slovaakse president wil dat ons land een Slovaakse expert toelaat in het onderzoek naar de dood van Jozef Chovanec. "Ik ben ervan overtuigd dat dit de geloofwaardigheid van het onderzoek ten goede zal komen", klinkt het.

In een publieke verklaring heeft Zuzana Čaputová, de president van Slovakije, haar bezorgdheid geuit over de manier waarop ons land het onderzoek naar de dood van Jozef Chovanec heeft aangepakt. Chovanec stierf in februari 2018 na een hardhandige politie-interventie in een politiecel op de luchthaven van Charleroi.

Ze zegt dat ze de familie van Chovanec heeft voorgesteld dat er een Slovaakse expert naar ons land gestuurd zou worden om deel uit te maken van het Belgische onderzoeksteam. De president vraagt ons land nu de toestemming om een Slovaakse expert deel uit te laten maken van het onderzoeksteam.

Het parlement van Slovakije keurde vorige week al een resolutie goed waarin geëist wordt dat de Europese Commissie een onderzoek start. Enkele Slovaakse Europarlementsleden hebben ook al een bezorgde brief geschreven naar Marc De Mesmaeker, de commissaris-generaal van de federale politie.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen