Charlotte Bonte

Thuisverpleegkundige organiseert parachutesprong voor verlamde patiënt: "Dit zal haar echt deugd doen"

Thuisverpleegkundige Charlotte Bonte uit Wevelgem heeft een parachutesprong geregeld voor haar patiënte Michèle. Zij kreeg 13 jaar geleden een hersenbloeding en raakte deels verlamd. "Ik regelde een parachutesprong om haar 50ste verjaardag te vieren", zegt Bonte aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Michèle kreeg op haar 37ste een hersenbloeding. Wanneer ze aan de betere hand was, kreeg ze nog een hersenbloeding. Ze raakte verlamd aan haar rechterkant en verloor haar spraak. "Ze kan enkel nog ja of neen zeggen", zegt haar thuisverpleegkundige Charlotte. "Maar door haar jarenlang te verzorgen, begrijp ik haar perfect. 

Michèle heeft zo goed als niemand meer in haar leven. Haar man heeft haar verlaten en haar ouders zijn gestorven. Ze heeft nog een broer, maar die komt maar heel af en toe eens langs. Ook haar zoon uit een vorig huwelijk ziet ze zo goed als nooit meer. "We kunnen wel zeggen dat haar thuisverpleegkundigen en de mensen van familiehulp haar erdoor sleuren", vertelt Charlotte. "Doorheen de jaren hebben we een speciale band opgebouwd. Ik kan zeggen dat Michèle een echte vriendin geworden is."

(Lees voort onder de foto)

Charlotte Bonte

Parachutesprong

"Michèle is  25 juni 50 jaar geworden", gaat Charlotte voort. "Daarom had ik een parachutesprong voor haar geregeld. Daar droomde ze al lang van. Maar door de coronacrisis is die sprong in het water gevallen. Maar kijk, zaterdag proberen we het opnieuw in de parachuteclub van Moorsele. Mijn team en ik zijn blij dat we haar droom kunnen verwezelijken. Het zal haar deugd doen."

Meest gelezen