foto Julian Maiwald

Toneelschrijfprijs voor "actueel en geestig" stuk over filosoof Nietzsche

De 33e Toneelschrijfprijs is voor "Immens" van de Nederlanders Vincent van der Valk en Casper Vandeputte. De prijs is uitgereikt op het Theaterfestival in Brussel.

Op het Theaterfestival is de jaarlijkse Toneelschrijfprijs uitgereikt, ter waarde van 10.000 euro. Theatervoorstellingen uit Nederland en Vlaanderen komen in aanmerking voor de prijs. 

De winnaar is "Immens" van acteur Vincent van der Valk en regisseur Casper Vandeputte, een stuk over het gedachtengoed van de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche. "Immens" van TheaterUtrecht ging in 2019 in première op het Nederlandse theaterfestival Oerol op Terschelling en ging daarna op tournee.

Bekijk de trailer van "Immens" hier:

De jury van de Theaterschrijfprijs prijst "de levenslust, vitaliteit en actualiteit die van dit werk afspat." De makers zijn erin geslaagd "het doorwrochte en hermetische gedachtengoed van Friedrich Nietzsche te bewerken tot een actueel, diepgravend, geestig en persoonlijk stuk." De jury besluit: "Dit levert humor, relativering en een meer dan onderhoudend theaterwerk op".

Bekijk hier meer toelichting door Vincent van der Valk en Casper Vandeputte:

Meest gelezen