Voetbalclub Waasland-Beveren heeft overnemer gevonden in Amerika

Tenzij er nog een kink in de kabel komt, wordt voetbalclub Waasland-Beveren overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Bolt Football Holdings. Het contract moet nog ondertekend worden, maar de afspraak is in kannen en kruiken.  Het Amerikaanse bedrijf is mede-eigenaar van onder meer Premier League Club Crystal Palace, NBA-team Philadelphia en ijshockeyteam New Jersey Devils. 

Als alles goed gaat zal voetbalclub Waasland-Beveren morgen een contract ondertekenen met Bolt Football Holdings. Het Amerikaanse bedrijf zal de club overnemen wat voor betere resultaten moet zorgen. “Veel slechter dan nu, kan het niet”, klinkt het bij de supporters. “We zijn blij dat er een overnemer gevonden is.” Het Vlaams managementteam – onder wie voorzitter Dirk Huyck – blijft nog mee aan boord. 

"Het kan alleen maar beter worden"

“Het is heel goed nieuws”, zegt een van de supporters. “We hopen dat bij de overname ook een aantal nieuwe spelers komen. We kunnen bijvoorbeeld wel een nieuwe spelverdeler gebruiken. Wie weet komt iemand van Crystal Palace ons team wel versterken.”

“Ik vind het een hele goede zaak voor Beveren”, zegt iemand anders. “Het kan nu alleen maar beter worden. We zitten al een paar jaar in het sukkelstraatje, maar hopelijk is deze overname de oplossing. Dat Amerikaanse bedrijf moet toch gezien hebben dat onze club potentie heeft. Anders doen ze zoiets toch niet?”

Als alles volgens plan verloopt, zal de club de overname morgen bevestigen. 

Meest gelezen