Facebook Tienen Vooruit

Vooruit Tienen of Tienen Vooruit? Naamsverandering SP.A leidt tot twee partijen met bijna identieke naam

De naamsverandering van SP.A naar "Vooruit" zorgt in Tienen voor verwarring. In de suikerstad bestaat er namelijk al een partij met naam Tienen Vooruit. "Wij worden Vooruit Tienen", zegt SP.A -fractieleider Nele Daenen. "We gaan inhoudelijk het verschil moeten maken." 

Gisteren kondigde SP.A -voorzitter Conner Rousseau aan dat zijn partij nog dit jaar van naam zal veranderen. Zeg binnenkort niet meer SP.A, maar "Vooruit". In Tienen zorgt de naamsverandering  alvast voor verwarring, want daar bestaat al een partij met de naam Tienen Vooruit. 

Wij zijn en blijven Tienen Vooruit, we zeggen al jaren dat we vooruit moeten

Els Moyens, fractieleider Tienen Vooruit

Tienen Vooruit bestaat al enige tijd en heeft nu niet de intentie om van naam te wijzigen. "Wij zijn Tienen Vooruit en blijven Tienen Vooruit", zegt fractieleider Els Moyens. "We zijn blij dat traditionele partijen inzien dat we vooruit moeten gaan, dat vinden wij al jaren. Dus wij gaan nu niet zomaar onze naam veranderen. Ook niet als Conner Rousseau ons zou opbellen", lacht Moyens. 

Als Vooruit Tienen zullen we inhoudelijk het verschil moeten maken

Nele Daenen, fractieleider SP.A Tienen

De huidige lokale SP.A-afdeling, die binnenkort Vooruit Tienen zal heten, ziet geen probleem in de naamswijziging. "Het is inderdaad grappig dat de kiezer straks zal moeten kiezen tussen twee partijen met een gelijkaardige naam", zegt fractieleider Nele Daenen. "Maar we moeten inhoudelijk het verschil maken, zodat de kiezer weet wat het verschil is tussen beide partijen." 

Meest gelezen