Riet Muylaert

Zangeres Riet draagt nieuw album op aan overleden moeder: "Je mama verliezen is een erg intens gebeuren"

Zangeres Riet Muylaert uit Beernem lanceert vandaag, op de verjaardag van haar overleden moeder, een nieuw album. "Normaal gezien ging ik mijn nieuwe cd voorstellen in de Roma in Antwerpen, met mama op de eerste rij. Maar door haar overlijden en de coronacrisis valt dat helemaal in het water", zegt de zangeres.

Riet Muylaert, vroeger bekend als JackoBond, heeft een nieuwe cd. Ze draagt die op aan haar overleden moeder. "Mijn mama is gestorven op 20 mei", vertelt ze aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Door de coronacrisis had ik een lege agenda en kon ik veel tijd doorbrengen met mijn moeder in Beernem. Dat is echt een geluk geweest, want 8 weken later was ze er niet meer. Ik ben dankbaar voor al die mooie momenten, maar je mama verliezen is echt een intens gebeuren."

Normaal gezien ging Riet haar album vandaag in de Roma in Antwerpen voorstellen. "Maar door de coronacrisis is de Roma tot januari 2021 gesloten", zegt ze. Los daarvan was het de bedoeling dat mama op de eerste rij ging zitten en dat ik mijn cd aan haar kon afgeven. Helaas, het leven heeft er helemaal anders over beslist."

(Lees voort onder de foto)

Riet Muylaert

Broekpak van moeder

"Op de hoes van mijn album zie je dat ik een rood broekpak draag. Die outfit is eigenlijk van mijn mama. Zij heeft dat op mijn eerste communie gedragen. Het pak is dus al heel oud", lacht ze. "Het voelt warm aan om iets van haar te dragen. Zo is ze heel dichtbij."

"Deze cd is voor mij echt bijzonder, omdat hij gemaakt is tijdens een kantelpunt in mijn leven. Eerst had ik een mama, nu niet meer. Het album zal me altijd doen herinneren aan mijn moeder en daar ben ik blij om."

Meest gelezen