Kapitein Kenny Steppe STVV: “Lege stadions zijn maar niks, de fans zijn meer dan welkom”

Zondag speelt STVV tegen bekerwinnaar Antwerp. Voor het eerst zal er rond Stayen opnieuw beweging te zien zijn want het licht is op groen gezet om toeschouwers te ontvangen. STVV verwacht ongeveer 1500 fans die een plaats in de tribune krijgen toegewezen. Kapitein en doelman van STVV, Kenny Steppe, kijkt alvast uit naar de fans.

Natuurlijk is het altijd leuker als er supporters in het stadion aanwezig zijn. In mindere momenten krijg je dan toch vaak de steun die je een extra boost kan geven", zegt STVV-doelman en kapitein Kenny Steppe. "Maar de kracht om te presteren komt toch van jezelf. Je moet je focussen.“

“Uiteraard zijn er enkel maar voordelen als er supporters zijn. Als we bijvoorbeeld met 10 man vallen, dan kunnen de fans ons helpen om wel dat doelpuntje te maken", gaat Steppe verder. "En ook al mogen de toeschouwers niet voluit roepen of rechtspringen, hun aanwezigheid zal zeker helpen. Nee, lege stadions, dat is maar niks.“

Mindere match in Eupen

Steppe kwam ook nog terug op de mindere match in Eupen. STVV speelde er een uur met een man meer maar kon geen uitgespeelde kans afdwingen waardoor de match op 0-0 eindigde.

Ik zou niet per se zeggen dat wij na die match andere dingen moeten gaan doen", zegt Steppe. "Wij hebben van de interlandbreak gebruik gemaakt om enkele tactische zaken bij te schaven. Vergeet ook niet dat wij zelf vijf dagen voordien tegen Oostende ook lange tijd met 10 spelers hebben aangetreden. Toen bleef het ook 0-0, daar moet je ook het positieve uithalen.”

“Natuurlijk hadden we graag één van die laatste twee wedstrijden gewonnen. Dan zag onze plaats in het klassement er veel beter uit. Maar de coach steekt niet onder stoelen of banken dat de plaats die we nu hebben de juiste is", besluit Steppe. 

"De coach hamert op onze eigen identiteit"

Zondag ontvang STVV Antwerp op Stayen. STVV telt na 4 speeldagen 5 punten, Antwerp heeft een licht ontgoochelende start met slechts vier punten.

“We weten dat Antwerp fysiek bij de betere teams hoort, bijzonder krachtig ook", zegt Steppe. "Ze hebben een goede ploeg, dat hebben ze de voorbije jaren bewezen. Maar om punten te halen moeten we toch ook van onze eigen filosofie uitgaan en de coach hamert ook de hele tijd op onze eigen identiteit. Die mogen we zeker niet uit het oog verliezen zondag", zegt Steppe. 

Meest gelezen