Actie tegen sluikstorten in Brussel: "Iedere week wordt 100 ton zwerfvuil gedumpt"

In Brussel wordt vandaag op een ludieke manier actie gevoerd tegen sluikstorten in de stad. De mensen van Net Brussel en Fost Plus hebben een sluikstort nagebouwd met oude zetels en matrassen. Ze willen op die manier duidelijk maken dat afval dumpen niet kan.  

"Iedere week wordt er in het Brussels Gewest 100.000 kilo afval gedumpt", vertelt Loïc Vossen, een van de actievoerders voor een proper Brussel. "Dat is 100 ton zwerfvuil dat wekelijks moet opgehaald worden door de teams van Net Brussel. Het is schrijnend om te zien hoeveel afval er achtergelaten wordt in de kleine straatjes van Brussel. En nochtans zijn de recyclageparken zeven dagen op zeven open." 

Recyclageparken

De actievoerders hebben in de stad een sluikstort nagebouwd. "Het is een opstelling met oude zetels, matrassen, koelkasten", vertelt Loïc. "Allemaal dingen die niet thuishoren midden in de stad. We proberen hiermee reacties uit te lokken en we willen een boodschap brengen. We hopen dat mensen zich bewust worden van hoeveel afval er gedumpt wordt. We delen ook folders uit met informatie over de recyclageparken."

Meest gelezen