Al 500.000 euro ingezameld voor solidariteitsactie rond kinderen in kansarmoede: "De actie raakt hart van velen"

Er is al 500.000 euro ingezameld voor de solidariteitsactie "1000x1000" voor kinderen in kansarmoede. Eergisteren vroegen verschillende professoren van Vlaamse universiteiten aan alle academici om een deel van hun loon af te staan. "Het bewijst dat we de vinger op de juiste wonde hebben gelegd", zegt professor Bea Cantillon van Universiteit Antwerpen. In totaal willen ze 1 miljoen euro inzamelen. Dat bedrag gaat naar projecten van de Koning Boudewijnstichting.

Er is al 500.000 euro ingezameld voor de solidariteitsactie van verschillende professoren aan de Vlaamse universiteiten. Eergisteren lanceerden zij de actie "1000x1000" voor kinderen in kansarmoede. De professoren vroegen aan alle Vlaamse academici om 1.000 euro van hun loon te schenken. In totaal willen ze zo een miljoen euro inzamelen voor projecten van de Koning Boudewijnstichting. 

Academici tegen ongelijkheid en onrechtvaardigheid

"We zijn blij verrast met het grote succes. De actie raakt duidelijk de harten van velen", zegt professor Bea Cantillon van Universiteit Antwerpen. Amper 24 uur na de lancering onderschreven al heel wat prominente wetenschappers en alle Vlaamse rectoren de actie. 

"Het bewijst dat we de vinger op de juiste wonde hebben gelegd", aldus Cantillon. "De noodzaak om iets te doen aan het probleem van ongelijkheid en onrechtvaardigheid wordt zeer breed gedragen binnen de academische wereld."

Het bewijst dat we de vinger op de juiste wonde hebben gelegd.

Bea Cantillon, professor Universiteit Antwerpen

Oproep tot solidariteit

De coronapandemie zou vooral kinderen in kansarmoede harder treffen. Daarom willen academici vooral oproepen tot meer solidariteit in de samenleving en in de politiek. Intussen denken ook Franstalige professoren eraan om een soortgelijke actie te starten.

Meest gelezen