Voetbalclub Antwerp speelt opnieuw voor publiek: 4.000 supporters toegelaten in Bosuilstadion

Ook voetbalclub Antwerp mag opnieuw supporters toelaten tijdens thuiswedstrijden. Volgende week zondag speelt de club tegen Eupen. Een willekeurig ticketsysteem zal daarvoor 4.000 abonnees selecteren. Die zullen gespreid worden in bubbels van maximaal vijf personen. "We zijn blij dat onze grote achterban na zes maanden terugkeert", zegt Dimitri Huygen van Antwerp.

Voetbalclub Antwerp mag net zoals KV Mechelen opnieuw supporters toelaten tijdens thuiswedstrijden. Volgende week zondag speelt de club tegen Eupen. Zo'n 4.000 abonnees zullen de match weer kunnen volgen vanop de tribunes van het Bosuilstadion.

Willekeurig ticketsysteem

Alleen abonnees kunnen een ticket bemachtigen voor de match. Een willekeurig ticketsysteem zal de zitjes verdelen. In het stadion zullen de supporters gespreid worden in bubbels van maximaal vijf personen. De bubbels kunnen nog wel uitgebreid worden met kinderen jonger dan 12 jaar.  

Achterban keert terug

"We willen op een veilige manier perspectief bieden naar onze supporters toe", verklaart Dimitri Huygen van Antwerp. "Ook de spelers kijken er al weken naar uit om terug voor de grote Antwerpse achterban van supporters te spelen. We zijn blij dat die na zes maanden terugkeert." 

De club zal uitzonderlijk tribune twee heropenen om alle toeschouwers op een veilige afstand van elkaar te kunnen plaatsen. Die was gesloten in afwachting van een nieuwe tribune. Ook zullen mondmaskers verplicht zijn gedurende de hele match.

Meest gelezen