Christophe Ketels / COMPAGNIE GAGARINE

Antwerps ModeMuseum heropent volgend jaar in september: “Renovatie is afgerond, nu collectie van 30.000 stuks verhuizen”

Het ModeMuseum in Antwerpen gaat in het eerste weekend van september 2021 opnieuw open. Het museum is al twee jaar dicht voor renovatie. De renovatie is ondertussen afgerond maar het is nog een jaartje wachten tot je het nieuwe museum kan bezoeken. De verhuis van de gigantische collectie van meer dan 30.000 kledingstukken duurt namelijk een jaar en start later deze maand.

Het museum heropent op 4 september 2021 met een feestelijk openingsweekend. De renovatie van het ModeMuseum zal dan in totaal meer dan drie jaar geduurd hebben. De gevel en de inkom zijn gerenoveerd en er zijn nieuwe tentoonstellingsruimtes gebouwd. "Dat was dringend nodig", vertelt David Flamée van het ModeMuseum. “Door de bouw van nieuwe tentoonstellingsruimtes breidt het museum nu eindelijk uit.”

Nu ook permanente tentoonstelling

“De belangrijkste reden van onze renovatie is dat wij vroeger altijd thematentoonstellingen organiseerden, maar nu ook ruimte hebben om permanente opstelling te hebben in het museum”, zegt Flamée. "Je kan vanaf volgend jaar het hele jaar bij ons terecht voor tentoonstellingen. De belangrijkste tentoonstelling en collectie is die over onze Belgische ontwerpers.”

Foto: Belga

Meest gelezen