Flickr/CC BY-NC 2.0/visitgent/https://flic.kr/p/SytwKd

Extra terrassen in Gentse studentenbuurt: “Goed nieuws, zo kunnen jongeren toch genieten van het studentenleven”

In de Gentse studentenbuurt mogen café-uitbaters vanaf het begin van het academiejaar extra terrassen plaatsen. Dat heeft het stadsbestuur beslist. De café-uitbaters van de Overpoortstraat en Stalhof mogen minstens tot en met 15 november de extra terraszone gebruiken. 

In de Overpoortstraat en Stalhof zullen vanaf het begin van het academiejaar extra terrassen geplaatst worden. Op die manier kunnen de café’s jongeren op een veilige manier ontvangen. Door de extra terrasruimte zullen de straten niet meer toegankelijk zijn voor bussen en taxi’s. Hulpdiensten kunnen wel nog door.

Eindelijk zitplaatsen

“Dankzij deze beslissing kunnen we ervoor zorgen dat de jongeren toch nog kunnen genieten van het studentenleven”, zegt Tim Joiris van vzw de Gentse Tappers (nvdr. een vzw van horeca-exploitanten uit de Overpoortstraat). ”Ik ben dus heel blij met de beslissing. De extra terrasruimte is nodig, want de meeste zaken in de Overpoortstraat hebben op dit moment zelfs geen zitplaatsen. Dankzij deze beslissing kunnen zij daar toch voor zorgen en blijft alles veilig.”

Een uitlaatklep

“De studentenbuurt is enorm belangrijk voor de jongeren”, gaat Joiris verder. “Het is hun uitlaatklep en hun leven. Jongeren en studenten moeten kunnen én leren leven. Op café gaan hoort daarbij. Er komen dit academiejaar zo’n 75.000 studenten naar Gent, dus we verwachten veel volk. We zijn blij dat we hen nu iets kunnen bieden. Dat moet, want als je hen niets biedt, dan krijg je toestanden die je niet wil zoals samenscholingen en kotfeestjes. We moeten de studenten bepaalde verantwoordelijkheden geven.”

Meest gelezen