Archiefbeeld van een wedstrijd tussen de vrouwenploegen van OH Leuven en AA Gent
Belga

Football Girls Leuven: "Iedereen welkom, voor gezinnen in financieel moeilijke situatie wordt inschrijvingsgeld aangepast"

Meisjes uit Leuven en omstreken die willen voetballen, kunnen voortaan bij de Football Girls Leuven terecht. De kersverse voetbalclub richt zich tot meisjes die moeilijk bereikbaar zijn of zelf niet naar een club durven stappen. Het inschrijvingsgeld wordt berekend op basis van het inkomen van de ouders.

De laatste jaren is de interesse in meisjesvoetbal aanzienlijk gestegen. En dat merkte ook Marnix Beyen op. Hoewel er heel veel initiatieven worden genomen om meisjes te laten voetballen, zag Marnix dat er toch heel wat meisjes uit de boot vielen om hun favoriete hobby te beoefenen. "Heel wat meisjes zijn nog niet op de hoogte van de bestaande initiatieven", zegt Beyen. "Dat komt onder andere omdat we er nog altijd van uit gaan dat meisjes best bij jongens voetballen. En voor sommige kinderen is de drempel ook nog te groot om zich aan te sluiten bij een club. Daar willen wij nu verandering in  brengen met onze meisjesclub." 

Inschrijvingsgeld

De club biedt twee trainingen per week aan tegen zeer democratische prijzen. "We willen dat iedereen kan voetballen, dus zullen we ook rekening houden met de financiële situatie van de ouders. Naargelang het inkomen wordt het inschrijvingsgeld ook aangepast."

Competitie

Hoewel de club in de eerste plaats solidariteit, diversiteit en vriendschap centraal zet, kunnen meisjes met ambitie er ook terecht. "Meisjes die ambitie hebben, kunnen zeker ook bij ons terecht", zegt Beyen. "Al is het de bedoeling om in eerste instantie verschillende voetbalniveaus samen te brengen. Op korte termijn hopen we ook competitie te spelen, maar dat hangt natuurlijk af van het aantal leden." 

Meest gelezen