Halle versoepelt mondmaskerplicht: "Maar blijf alstublieft verantwoordelijk" 

In Halle moet je vanaf vandaag niet meer in het hele centrum een mondmasker dragen. Dat is enkel nog verplicht in acht straten, van maandag tot en met zaterdag tussen 8u en 18u. 

De veiligheidscel van Halle heeft beslist om de mondmaskerplicht te versoepelen. Je moet alleen nog een masker dragen in acht straten in het centrum van de stad waar de meeste winkels en horecazaken gevestigd zijn. Het gaat om de Ninoofsesteenweg, Beestenmarkt, Maandagmarkt, Basiliekstraat, Grote Markt, Melkstraat, Volpestraat en het Stationsplein. En je moet het mondmasker alleen nog dragen van maandag tot en met zaterdag tussen 8u en 18u. Op zondag hoeft dat dus niet.

Gezond verstand

De stad vraagt wel aan iedereen om het gezond verstand te blijven gebruiken. "Wordt het ergens druk? Draag dan zonder aarzelen een mondmasker. We gaan minder controleren en sanctioneren, maar we rekenen wel op de verantwoordelijkheidszin van iedere inwoner en iedere bezoeker", aldus de veiligheidscel. Daarom blijft het ook verplicht om altijd een mondmasker op zak te hebben. 

Meest gelezen