Internaat in Poperinge dicht door coronabesmettingen

in Poperinge is de middelbare afdeling van het internaat De Keiwijzer dicht nadat één van de internen besmet was gebleken met corona. Er verblijven zo'n 24 tieners uit twee scholen: de Keiwijzer en het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut.

Alle internen zijn gisteren door hun ouders opgepikt. Ze worden nu allemaal getest. Volgens Lieven Delvoye, de directeur van het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut is het niet ondenkbaar dat er nog internen besmet zijn: "Internen leven zoals in een gezin, komen heel dicht bij elkaar, zitten samen aan tafel, zitten samen in de zetel, de maatregel van anderhalve meter kan niet gerespecteerd blijven op internaat."

Regel van anderhalve meter kan op internaat niet gerespecteerd worden
Lieven Delvoye, directeur OLVI

Ook de klas van het meisje dat besmet bleek, een zesdejaarsklas, is in quarantaine. Als nog andere internen positief testen, zal ook hun klas telkens moeten thuis blijven. De afdeling van het internaat voor kinderen uit de basisschool blijft gewoon open. Die groep leeft zo goed als gescheiden van de oudere internen.

Meest gelezen