Legoland geïnteresseerd om pretpark in Charleroi te bouwen

Op de vroegere site van machinebouwer Caterpillar in Charleroi komt mogelijk een Legoland-attractiepark. De Waalse regering bevestigt dat het project een van de kanshebbers is.

Vier jaar geleden vertrok het Amerikaanse Caterpillar in Gosselies, bij Charleroi. 2.300 mensen verloren hun baan. Daarop begon de zoektocht naar een overnemer voor het bedrijfsterrein van 100 hectare. In 2018 bleek dat een Chinese fabrikant van elektrische auto's geïnteresseerd was. Het leek een interessante overnemer, maar gisteren maakte Waals minister van Economie Willy Borsus (MR) bekend dat ook andere mogelijkheden nu bestudeerd worden, omdat een belangrijke investering is uitgesteld tot midden 2021: "De opeenvolgende vertragingen, ook al zijn sommige daarvan te wijten aan de coronacrisis, maken vandaag dat het project niet langer de prioriteit is voor de site."

Bij de projecten die bestudeerd worden, is dus ook de mogelijkheid om er een Legoland-attractiepark te vestigen: "De onderhandelingen met de groep Merlin (de eigenaar van de Legoland-pretparken, nvdr.)  zitten nog in de studiefase. (...) Op dit ogenblik lopen de onderhandelingen en verschillende sites concurreren met elkaar om het nieuwe park te ontvangen."

Videospeler inladen...

Meest gelezen