Videospeler inladen...

Moeder sexting-slachtoffer vraagt verantwoordelijkheidszin: "Fout ligt niet bij wie foto's maakt, maar bij wie doorstuurt"

Naaktbeelden doorsturen kan de meest dramatische gevolgen hebben. 3 jaar geleden stapte de 15-jarige Glenn De Cooman uit het leven nadat een naaktfoto van hem, die al een tijd circuleerde, plots opnieuw opdook. Zijn moeder blijft haar oproep herhalen om dergelijke foto's en video's niet te verspreiden en het te melden wanneer je er getuige van bent.

Zit je met vragen rond dit onderwerp? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Sinds de dood van haar zoon Glenn gaat zijn moeder Sandra Spitaels met jongeren in gesprek, onder meer in scholen, om hen te waarschuwen voor de gevolgen van ongewenst verspreiden van naaktfoto's en -video's.

Dat nu ook volwassenen massaal naaktvideo's van bekende Vlamingen hebben gedeeld, is voor haar onbegrijpelijk.  

Bekijk hier haar oproep in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen