Ook Sean Dhondt reageert op lek naaktbeelden: "In gang gezet door iemand die privébeelden kwaadwillig wilde verspreiden"

Ook radio- en tv-presentator Sean Dhondt heeft gereageerd op de naaktbeelden van hem die gelekt zijn via sociale media. Dit werd “in gang gezet door iemand die het nodig vond om privébeelden kwaadwillig te verspreiden”, zegt Dhondt in een reactie op Qmusic. De zanger en presentator noemt de manier waarop zijn privacy werd geschonden “ronduit mensonterend”.

Zit je met vragen rond dit onderwerp? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Nadat zanger Stan Van Samang gisteren en MNM-dj Peter Van de Veire vanochtend hadden gereageerd op de naaktbeelden die van hen circuleerden via sociale media, heeft nu ook een derde slachtoffer van het lek gereageerd: zanger en presentator Sean Dhondt. 

Dhondt voelde zich genoodzaakt om vanavond te reageren op de commerciële radiozender Qmusic. “Ik voel dat het nodig is”, zei hij. “Ik ga daar niet over liegen, de impact op mezelf en mijn dichte omgeving, de mensen die ik het aller-, allerliefste zie, is enorm. Gigantisch zelfs”, zegt Dhondt. 

Bekijk hier de volledige verklaring van Sean Dhondt op Qmusic en lees eronder verder:

Videospeler inladen...

“Mensonterend”

“De manier waarop mijn privacy en die van anderen is geschonden, is ronduit mensonterend”, stelt Dhondt in zijn reactie op de radio. En hij steekt een beschuldigende vinger uit, want volgens de presentator werd het lek “in gang gezet door iemand die het nodig vond om privébeelden kwaadwillig te verspreiden”.

Dhondt beaamt dat hij de bewuste beelden zelf heeft gemaakt, maar benadrukt dat dat gebeurde in zijn privé-sfeer, iets waar hij beter had over moeten nadenken. “Het was uiteraard niet de bedoeling dat die beelden ongevraagd zouden rondgaan. Want zo kwamen ze ook terecht bij mensen die, tegen hun wil, die beelden te zien hebben gekregen. En ontstonden er plots de wildste verhalen. Daarom is het zo belangrijk dat dit stopt”, vindt Dhondt.

Vangnet

De presentator zegt dat hij enorm afziet, maar dat hij tijdens deze heisa ook kan terugvallen op een vangnet van “familie, vrienden en collega’s bij Qmusic, bij VTM en ver daarbuiten”. Hij beseft dat hij hiermee boft, want “ik kan me heel goed inbeelden dat mensen die geen dergelijk, warm opvangnet rondom zich hebben of jonge mensen, die minder weerbaar zijn, er daardoor echt onderdoor gaan.” 

“En daarom vind ik het nogmaals nodig om er nu iets over te zeggen. Want wat mij nu overkomen is, kan misschien wel andere mensen helpen. Dus voor iedereen die hetzelfde meemaakt of meegemaakt heeft of iemand kent in dezelfde situatie, alsjeblieft: wees lief voor elkaar."

Doe er niet lacherig over of pest elkaar niet. Want dit is ernstig.
Presentator Sean Dhondt

Dhondt wijst erop dat iedereen zich bewust moet zijn van de gevaren (van sexting, red.) “Hoe snel iets kan gebeuren, zonder dat je daar zelf bij stilstaat. Ik ben nu, jammer genoeg, een goed voorbeeld om dat te zeggen. Doe er niet lacherig over of pest elkaar niet. Want dit is ernstig. Mensen kunnen in zo’n situatie alle hulp gebruiken.” 

“Ik wil nu vooral rust om dit te verwerken voor mezelf en met de mensen rondom mij”, besluit Dhondt.

“Het is zo belangrijk dat dit stopt. Voor alle betrokkenen nu. En voor iedereen die het nog zou meemaken in de toekomst.”

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal"":

Videospeler inladen...

Meest gelezen