Zwemmen in open lucht? Deze zwembaden in de provincie Antwerpen zijn dit weekend alvast open

Dit weekend wordt het warm en daarom zullen enkele openluchtzwembaden in de provincie Antwerpen uitzonderlijk geopend zijn. Het buitenzwembad van Via Den Uyt in Mol zal zaterdag en zondag open zijn. Het buitenzwembad De Molen op Linkeroever in Antwerpen en zwemvijver Boekenberg in Deurne zouden normaal zondag sluiten omdat het seizoen afgelopen is, maar zij blijven nog tot en met woensdag open.

Omdat er dit weekend mooi weer wordt voorspeld, zal het buitenzwembad van Vita Den Uyt in Mol uitzonderlijk open zijn deze zaterdag en zondag. Je hoeft niet op voorhand te reserveren. Als je wil weten of er nog plek is, moet je de website checken.

Kleurcodes

“We werken met kleurcodes”, zegt Liesje Van Loon van zwembad Vita Den Uyt. “Groen wil zeggen dat er genoeg plaats is, bij oranje is het al drukker en bij rood zijn we volzet.” In totaal kunnen er in het buitenzwembad van Vita Den Uyt 150 mensen zwemmen. In het binnenbad zijn dat er 100. Kinderen onder de 12 jaar worden niet meegeteld.

Ook openluchtzwembad De Molen op Linkeroever in Antwerpen en Zwemvijver Boekenberg in Deurne zullen komend weekend open zijn. Normaal  zou het nu zondag de deuren sluiten, omdat het seizoen ten einde is, maar door het mooie zomerweer blijven ze tot en met volgende week woensdag open. Voor het zwembad De Molen moet je op voorhand reserveren. Voor zwemvijver Boekenberg hoeft dat niet.

Meest gelezen