Oprichter van failliete modegroep FNG in de cel

De voormalige topman van de failliete modegroep FNG, Dieter Penninckx, zit opnieuw in de cel. Dat meldt Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door het parket van Antwerpen. Volgens het parket heeft Penninckx de voorwaarden geschonden en is hij daarom aangehouden. Zijn vrouw, die ook verdacht wordt, is onder elektronisch toezicht geplaatst.

Dieter Penninckx is bij het grote publiek bekend als voorzitter van voetbalclub KV Mechelen. Maar tot voor kort was Penninckx in de eerste plaats CEO van modegroep FNG. Dat was het moederbedrijf van Brantano. 

In augustus werd Penninckx in verdenking gesteld voor fraude en manipulatie van de beurskoers van zijn bedrijf, maar hij werd toen onder voorwaarden vrijgelaten. Volgens het parket heeft Penninckx nu zijn voorwaarden geschonden en is hij daarom aangehouden. Zijn vrouw, die ook verdacht wordt, is onder elektronisch toezicht geplaatst.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen