The Rolling Stones op tournee in de VS in de zomer van 2019.
2019 Invision

Record voor The Rolling Stones: in zes verschillende decennia op 1 in Britse albumlijst

The Rolling Stones hebben een record te pakken. De Britse rockband is de eerste groep die erin slaagt om in zes verschillende decennia op nummer 1 te staan in de Britse albumlijsten. Deze week staat de heruitgave van "Goats Head Soup" op 1, oorspronkelijk een album uit 1973.

The Rolling Stones kwamen gisteren vanuit het niets binnen op de eerste plaats in de Britse albumlijsten, en dat met een heruitgave van "Goats Head Soup", een plaat uit 1973. Daarop staat een van de grootste hits van de band, "Angie". Ook bij zijn verschijning in 1973 kwam "Goats Head Soup" trouwens meteen binnen op de eerste plaats.

De Stones vestigen daarmee een record, want ze zijn de eerste band die erin slaagt om in zes decennia de lijst met best verkochte albums in Groot-Brittannië aan te voeren. The Beatles, Elvis Presley en Bob Dylan behaalden de toppositie met albums in vijf opeenvolgende decennia.

The Rolling Stones werd opgericht in 1962 en bestaat dus al bijna 60 jaar. Zanger Mick Jagger is intussen 77 jaar, gitarist Keith Richards 76, drummer Charlie Watts 79 en gitarist Ron Wood 73. En ook al hebben ze een zekere leeftijd, ze blijven actief muziek maken en de wereld rond touren.

De rockband heeft nu 13 nummer 1-noteringen in de Britse albumlijsten, met de heruitgaves van "Exile On Main St" en "Goats Head Soup" erbij.  Daarmee doen ze het even goed als Elvis Presley en Robbie Williams. Alleen The Beatles doen het beter, zij haalden 17 keer de eerste plaats in de albumlijsten, met daarbij twee heruitgaves van eerder verschenen albums.

Beluister hier de versie van "Angie" op de herwerkte versie van "Goat Heads Soup":

Meest gelezen