Autoloze zondag in Hasselt: "Fijn om zo rustig te fietsen en alles verloopt veilig"

Vandaag is het de 10de editie van de autoloze zondag in Hasselt. Voor veel mensen is het een verademing om in de binnenstad zorgeloos te kunnen fietsen of wandelen, zonder auto's. En dat kan blijkbaar ook coronaproof.

"Het is heel fijn, je kan rustig door de straten rijden en je kan niet omver gereden worden", zegt een skater. "Dus ik vind het heel tof!" Ook een wandelaar is het daar mee eens: "Het is fijn en de drukte valt goed mee, dus de coronamaatregelen kunnen opgevolgd worden."

"Ik vind dat er niet zoveel mensen zijn", zegt een fietser. "Dat vind ik wel opvallend met dit mooie weer. Het is ideaal voor een fietstocht, maar ik denk dat de mensen schrik hebben door corona. Iedereen draagt wel een mondmasker." 

Eén keer per maand autoloze zondag zou leuk zijn

Fietser

Sommige fietsers en wandelaars zouden willen dat het vaker georganiseerd zou worden. "Eén keer per maand zou leuk zijn. Zeker voor de kindjes, dat ze vrij kunnen rond wandelen en fietsen, dat zou toch echt fijn zijn!"

Vorige week raakte al bekend dat Hasselt de binnenstad wil omvormen tot 1 grote fietszone.

Meest gelezen