©2020 Tang Ming Tung

Besmettingsgolf in Riemst: "Belangrijk om deze ketting te breken", zegt burgemeester Mark Vos

In Riemst en Lanaken zijn ze gestart met contactopsporing nadat een voetbalspeler van Rivo Riemst besmet bleek te zijn. De voetbalclub organiseerde vorige week een feestje na de wedstrijd met KVC Kesselt uit Lanaken. Ondertussen zijn 19 mensen positief getest.

Vorig weekend speelde Rivo Riemst tegen KVC Kesselt. Nadien werd een feestje georganiseerd. "We vermoeden dat de besmetting is gebeurd tijdens het douchen, maar daarna was er ook nog een feestje", zegt burgemeester Mark Vos (CD&V).  "In coronatijden zijn er een aantal dingen die we moeten respecteren, zoals afstand houden, een mondmasker dragen en niet samen dansen. Maar dat is tijdens dat feestje in de kantine in Lanaken niet gebeurd. Dat kan niet en we zien dat de gevolgen zeer groot zijn. 19 besmettingen die we kennen in Riemst en omstreken. Het deint snel uit en het is onze betrachting om dat zo snel mogelijk in te dijken."

Soms zijn drastische beslissingen nodig
Mark Vos, burgemeester Riemst

Het is dus belangrijk om deze besmettingsgolf te stoppen. "Deze ketting van besmettingen moet doorbroken worden", zegt de burgemeester. "En daarom zijn drastische beslissingen nodig. De voetbalploegen zijn in quarantaine geplaatst en verschillende voetbalwedstrijden zijn afgelast." 

Zondag zijn een 70-tal mensen getest, op die resultaten is het dus nog wachten. "We gaan de komende dagen bekijken welke maatregelen we nog moeten nemen, afhankelijk van de situatie."

Meest gelezen