Radio 2

Brand vernielt cafetaria camping Diepvenne in Londerzeel

Door een uitslaande brand is zondagochtend het hoofdgebouw van camping Diepvenne in Londerzeel uitgebrand. Niemand raakte gewond, het gebouw is helemaal vernield.

Zondagochtend rond 03.40u kreeg de noodcentrale verschillende oproepen voor een sterke brandgeur in de buurt van camping Diepvenne in Londerzeel. Bij aankomst van de brandweer bleek het om een uitslaande brand te gaan en waren de gebouwen eigenlijk al verloren. Zo'n veertig brandweerlui van zone Vlaams-Brabant West kwamen ter plaatse om te blussen en te helpen. Volgens woordvoerder Alain Habils viel er nog weinig te redden: "Het was een hevige uitslaande brand in het gebouw vlakbij de bekende zwemvijver van camping Diepvenne. De eigenaars hadden zich in veiligheid kunnen brengen en de kampeerders verbleven op voldoende afstand. Niemand raakte gewond, we zijn ook niet moeten overgaan tot evacuatie."

Een branddeskundige onderzoekt hoe de brand is ontstaan. Of de kampeerders ter plaatse kunnen blijven is nog niet duidelijk. 

Radio 2

Meest gelezen