Stephan Vanfleteren tikt af op recordaantal van 146.000 bezoekers voor overzichtstentoonstelling

Fotograaf Stephan Vanfleteren heeft het afgelopen jaar welgeteld 146.328 mensen ertoe bewogen om naar het Fotomuseum (FOMU) in Antwerpen te gaan voor zijn overzichtstentoonstelling "Present". Dat is een record voor het FOMU én voor een fotografietentoonstelling in België.

Terwijl de cultuursector zwaar lijdt door de coronacrisis, is er toch een lichtpunt: de overzichtstentoonstelling “Present” van fotograaf Stephan Vanfleteren was een ongezien succes, met meer dan 146.000 bezoekers in bijna een jaar tijd. Nooit eerder gingen zoveel mensen in België naar een fototentoonstelling kijken. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

De tentoonstelling opende op 25 oktober 2019 haar deuren en lokte in de eerste 4 maanden meer dan 100.000 bezoekers. De expo zou aflopen op 1 maart 2020, maar werd wegens succes verlengd tot 19 april.

Wegens corona moest het FOMU echter de deuren midden maart sluiten. Maar op 19 mei ging het weer open en werd de expo een tweede keer verlengd tot 13 september.

Eind juni voegde Vanfleteren nog een reeks foto's toe, die hij tijdens de lockdown gemaakt had. 

Meest gelezen