Belga

Triatleet Frederik Van Lierde neemt afscheid in Menen: "Ik kon het niet mooier dromen"

Frederik Van Lierde heeft in zijn thuisstad Menen afscheid genomen van zijn carrière als triatleet. Hij won en genoot van alle supporters langs het parcours. "Het was fantastisch."

Frederik Van Lierde heeft in Menen definitief een punt gezet achter zijn triatloncarrière. Hij deed dat in schoonheid: hij won de wedstrijd in zijn thuisstad voor Pieter Heemeryck en Bart Aernouts. "Ik kon het niet mooier dromen. Het was fantastisch", zegt hij na de finish. Ook Aernouts genoot van de wedstrijd. "Ik vind het zo straf dat hij tot op het einde zo competitief is. Het is zo'n harde werker, maar altijd met de voetjes op de grond."

Van Lierde bleef altijd hard werken, ook al heeft hij geweldig veel talent

Triatleet Bart Aernouts

Afscheidsseizoen

Het moest voor Van Lierde een feestelijk afscheidsseizoen worden, maar door het coronavirus zag dat er helemaal anders uit dan gepland. Veel wedstrijden werden afgelast, maar Van Lierde bleef volop trainen. Vorig weekend liep hij zijn laatste internationale triatlon. Hij werd 9e op de halve Ironman van Les Sables-d'Olonne. Op de halve triatlon in Menen stond hij voor de laatste keer op het podium. Hij genoot enorm van alle mensen langs het parcours. Zijn vrouw kon het alleen maar beamen: "dat doet hem erg veel deugd." Ook zijn kinderen waren geweldig trots, maar hopen nu vooral dat hun papa meer thuis zal zijn. 

Hoogtepunt in Hawai

Frederik Van Lierde is 41 jaar en stopt na een carrière van 17 jaar. Zijn hoogtepunt was de zege op het WK Ironman in Hawai in 2013. Hij was ook vijf keer de beste in Nice. 

Zijn toekomst ligt al vast: in maart volgend jaar begint hij aan een opleiding voor onderofficier bij Defensie. Na die opleiding van negen maanden gaat hij topatleten bij het leger begeleiden. 

Belga
Belga

Meest gelezen