Tweede spoorbrug in Kuringen afgebroken en nieuwe fietsbrug geplaatst

De Vlaamse Waterweg vervangt de twee spoorbruggen over het Albertkanaal in Kuringen door één nieuwe boogbrug en een aanhangende fietsbrug. De tweede spoorbrug in Kuringen ligt sinds zaterdagnacht definitief tegen de grond. 

Na het invaren van de nieuwe, hogere spoorbrug eind april gingen de werkzaamheden volop verder. “Vanaf eind april 2021 kunnen de twee sporen in gebruik genomen worden”, zegt Frieda Brepoels, voorzitter bij De Vlaamse Waterweg. “We hebben gebruik gemaakt van de vrijgekomen ruimte en het moment dat het scheepvaartverkeer stillag, om ook delen van de nieuwe fietsbrug te hangen. Deze fietsbrug is een belangrijke schakel voor de fietsverbinding tussen Hasselt en Noord-Limburg en moet klaar zijn tegen de zomer.”

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag ging het spoor om veiligheidsredenen buiten dienst. “Vervangende bussen, ingelegd door de NMBS, hebben vijf treinen vervangen. Sinds zondagochtend verloopt het treinverkeer weer zoals normaal”, besluit Brepoels.

Meest gelezen