Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Bosbranden aan Amerikaanse westkust eisten al zeker 30 levens

De bosbranden in de drie staten aan de Amerikaanse westkust hebben al aan zeker 30 mensen het leven gekost. Tientallen mensen zijn vermist. De schade die het vuur heeft aangericht, is enorm.

Al drie weken worden de drie meest westelijke staten van Amerika, Californië, Oregon en Washington, geteisterd door bosbranden, waarbij het vuur aan een opmerkelijke snelheid voort raast. De branden zijn allicht aangestoken, maar het hete, droge weer creëert de ideale omstandigheden voor het vuur om zich alsmaar meer te verspreiden.

Zeker 30 mensen zijn de afgelopen weken omgekomen door de branden. De meesten stierven in Californië en Oregon. Tientallen mensen zijn ook vermist. Tienduizenden mensen zijn inmiddels hun huis ontvlucht. De schade is enorm: volgens de Amerikaanse autoriteiten zou een oppervlakte zo groot als de staat New Jersey (22.000 km²) al verwoest zijn door het vuur.

Morgen brengt de Amerikaanse president Donald Trump een bezoek aan het getroffen gebied in Californië. Hij zal er de hulpverleners en brandweerlui een hart onder de riem steken. De president maakte ook al federaal geld vrij voor de drie staten. Volgens Trump zijn de bosbranden een gevolg van slecht bosbeheer.

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Bekijk de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen