Agenten bewaken het ziekenhuis waar hun collega's werden opgenomen
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

2 agenten in Los Angeles neergeschoten "in een hinderlaag"

In Los Angeles wordt gezocht naar een man die twee jonge agenten heeft neergeschoten in hun dienstwagen. De twee liggen zwaargewond in het ziekenhuis. Volgens de politie zijn ze in een hinderlaag gelokt.  Dit jaar alleen al zijn al bijna 40 Amerikaanse politieagenten omgekomen tijdens hun werk.  

De 31-jarige vrouwelijke agent en haar 24-jarige mannelijke collega zaten in hun dienstwagen vlakbij een metrostation in het district Los Angeles, toen een voorbijganger zijn wapen afvuurde door het autoraampje. De twee agenten werden geraakt aan het hoofd, maar konden via de autoradio nog om hulp vragen.

Bekijk hier de beelden die de politie van Los Angeles heeft verspreid: (lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

Intussen had de schutter het op een lopen gezet. Volgens de politie gaat het om een zwarte man tussen 28 en 30 jaar oud. Er wordt een som van 100.000 dollar uitgereikt voor wie informatie kan aanbrengen die leidt tot zijn arrestatie. 

Volgens sheriff Alex Villanueva zijn de twee in een hinderlaag gelokt.  Het gaat om agenten die nog maar een jaar waren afgestudeerd van de politieacademie. "De twee waren gewoon hun job aan het doen. Dit maakt me ontzettend kwaad. En ik ben erdoor geschokt ook."

Trump en Biden

Zowel president Trump als democratisch presidentskandidaat Joe Biden hebben al gereageerd op de schietpartij. Op zijn verkiezingsrally in Nevada noemde Trump de dader "een dier" en riep hij op om de doodsstraf in te voeren voor al wie een politieagent doodschiet. Joe Biden had het in een tweet over een gewetenloze daad. 

Voor sheriff Villanueva, die eerder dit jaar zelf in opspraak kwam omdat hij gewelddadige agenten een hand boven het hoofd zou houden, is deze schietpartij het bewijs dat politiewerk een gevaarlijke job is. "Woorden en daden hebben gevolgen, en onze job wordt er niet makkelijker op."

Dit jaar zijn al bijna 40 agenten in de VS omgekomen terwijl ze aan het werk waren. 8 van hen kwamen om in een hinderlaag.  

Videospeler inladen...

Meest gelezen