4 horecazaken in Kortrijk moeten dicht omdat ze zich niet aan coronaregels hielden 

In Kortrijk heeft de politie gisteren 4 horecazaken gesloten, omdat ze zich niet aan de coronaregels hielden. Ook in Oostduinkerke werd er een restaurant gesloten. Dat werd beslist na de besmetting van een medewerker en enkele klanten.

Kortrijk werkt met een kaartensysteem. Als een restaurant of café zich niet aan de regels houdt, krijgen de uitbaters een gele kaart. Na 2 keer geel wordt het rood en dan moet de zaak voor 1 week dicht. In die tijd moeten ze ervoor zorgen dat hun zaak weer coronaproof wordt. Ze kunnen dat bijvoorbeeld doen door die anders in te richten, door de regels beter te afficheren of door betere afspraken te maken met hun personeel en met de klanten. Het hangt ervan af welke regel ze hebben overtreden. 

Besmetting in Oostduinkerke

In Oostduinkerke heeft de burgemeester grillrestaurant 'De Mikke' gesloten. Daar hadden ze alle coronaregels wel gevolgd, maar een medewerker van het restaurant bleek besmet met corona. Ook 2 klanten testten positief. Daarom besliste de burgemeester om het restaurant zaterdag na de middagshift te sluiten. Alle andere personeelsleden werden gisteren ook getest, maar zij zijn allemaal negatief. Donderdag volgt een tweede test. Als die ook weer negatief is, mag het restaurant vrijdag weer opengaan.

Meest gelezen