Protestactie ACV voor kantoor Randstad: "Uitzendkrachten staan enorm onder druk"

Het ACV Antwerpen voerde vanochtend een protestactie voor het kantoor van Randstad op de Groenplaats. De christelijke vakbond pleit voor een sterker sociaal statuut voor werknemers met een interimcontract. "Door de coronacrisis staan uitzendkrachten enorm onder druk", zegt Dimitris Bousoulas van ACV. 

ACV Antwerpen voerde vanochtend een protestactie voor het kantoor van Randstad op de Groenplaats in Antwerpen. Met de actie pleit de christelijke vakbond voor een sterker sociaal statuut voor mensen met een interimcontract. 

Uitzendkrachten onder druk

Door de coronacrisis worden uitzendkrachten sneller gebruikt om jobs in te vullen, maar sneuvelen ze ook als eersten. Ze leven daarom in grote onzekerheid. "De uitzendkrachten staan momenteel heel erg onder druk", benadrukt Dimítris Bousoulas van ACV. "Ze hebben wel plichten, maar nauwelijks rechten. Ze worden weggegooid als Kleenex-doekjes."

Uitzendkrachten hebben wel plichten, maar nauwelijks rechten. Ze worden weggegooid als Kleenex-doekjes.

Dimítris Bousoulas, ACV Antwerpen

Akkoord op sectoraal niveau

De christelijke vakbond verklaart dat ze op lokaal niveau al goede contacten heeft met de koepelorganisaties. Op sectoraal niveau wil ze dat ook zien gebeuren, daar zou er nog een goed akkoord ontbreken met werkgeversorganisatie Federgon en enkele interimkantoren. "De afgelopen 6 jaar is er slechts 1 overeenkomst bereikt", klinkt het.

"Het is broodnodig dat er een akkoord komt om het sociaal statuut van uitzendkrachten te versterken", aldus Bousoulas. Randstad Antwerpen heeft begrip voor de vakbondsactie. Ook zij pleiten voor een snel sectoraal akkoord. 

Meest gelezen