Brand in nieuwe zwembad van Kortrijk waarschijnlijk gevolg van menselijke fout

De brand in het nieuwe zwembad aan Kortrijk Weide, anderhalf jaar geleden, is waarschijnlijk ontstaan door een chemische reactie in de groene glijbaan. Dat staat te lezen in het rapport van de gerechtsdeskundige. 

Tijdens een test aan de gloednieuwe glijbanen van het zwembadcomplex aan Kortrijk Weide hadden ze opgemerkt dat de groene glijbaan wat te snel ging. Die snelheid kan je nog aanpassen en volgens de gerechtsdeskundige is het daar fout gelopen. "De details van zo'n proces ken ik niet helemaal", zegt Tom Hillewaere van de zwembadgroep LAGO. "Maar je kan in de bochten van de glijbaan een aantal veranderingen aanbrengen, waardoor de snelheid daalt. Mogelijk is er daar een chemische reactie gebeurd met alle gekende gevolgen van dien."

Menselijke fout

Wat er precies verkeerd gelopen is, kan de gerechtsdeskundige niet vertellen. Het zou ook om een samenloop van omstandigheden kunnen gaan. Hij spreekt wel van een menselijke fout. Het onderzoek naar de zaak is nog niet afgerond.

Het is ook nog niet duidelijk wanneer de rechtbank de zaak zal behandelen. Het kan gemakkelijk nog jaren duren voor er een uitspraak is. 

Meest gelezen