Celstraf met uitstel gevraagd voor ex-vrederechter uit Oostende die dementerende mensen oplichtte

Het parket heeft een celstraf met uitstel gevorderd in de rechtszaak tegen een ex-vrederechter uit Oostende. Hij was aangesteld als bewindvoerder van oudere mensen, die hun geld zelf nog moeilijk konden beheren. 51 mensen zeggen dat ze door de ex-vrederechter bestolen zijn.

Een rechter die voor een andere rechter moet verschijnen: het komt niet vaak voor. De ex-vrederechter uit Oostende verscheen vanmorgen voor het Gentse hof van beroep. Ooit was hij aangesteld als bewindvoerder van oudere mensen, die zelf niet meer goed voor hun geld konden zorgen. Tijdens die bewindvoeringen zou hij geld gestolen hebben van die zwakke, vaak dementerende bejaarden.

51 mensen zeggen dat ze slachtoffer zijn. Antoine Van Eeckhout is de advocaat van de familie van zo'n bejaarde vrouw, die ondertussen overleden is. De vrederechter uit Oostende zou haar 400.000 euro armer hebben gemaakt. "Er zijn een aantal zaken ontvreemd geweest", zegt Van Eeckhout. "Er zijn ook aankopen gebeurd met het geld van de bewindvoering. Daarnaast zijn er ook overdreven en totaal  onterechte vergoedingen uitbetaald."

Gevangenisstraf?

Het parket heeft bij de start van het proces een celstraf met uitstel gevraagd. De kans dat de ex-vrederechter uit Oostende naar de cel moet, is bijzonder klein.

Meest gelezen