Provinciedomein Halve Maan in Diest volzet door voorspelde warme temperaturen

Provinciedomein Halve Maan in Diest is vandaag en morgen volzet. Door de coronamaatregelen is de capaciteit beperkt tot 800 bezoekers. Morgen is overigens de laatste dag dat het openluchtzwembad toegankelijk is.

Vandaag en morgen worden warme temperaturen boven de 30 graden voorspeld en daarom zoeken mensen afkoeling in het water. Zo is het provinciaal domein in Diest gedurende deze twee dagen uitverkocht. De capaciteit is door de coronamaatregelen beperkt tot 800 bezoekers per dag en al die plaatsen zijn intussen gereserveerd.

Minder bezoekers door coronamaatregelen

"We zullen de voorbije zomer wellicht iets meer dan 20.000 bezoekers gekregen hebben", zegt directeur Philippe Van Diest van Halve Maan. "Dat is uiteraard veel minder dan tijdens een normaal seizoen. Dan krijgen we ongeveer 130.000 bezoekers over de vloer.  We hebben dus veel mensen moeten teleurstellen, maar de veiligheid en de gezondheid gaan uiteraard voor", aldus Van Diest nog.   

Meest gelezen