Israëliër veroordeeld tot drie keer levenslang voor moord op Palestijns gezin

In Israël heeft een rechtbank een man veroordeeld tot drie keer levenslang voor de moord op een Palestijns echtpaar en hun zoontje, dat hebben Israëlische media gemeld. De man had een brandbom naar het huis gegooid, hun tweede kind heeft de aanslag overleefd.

De beklaagde, Amiram Ben-Uliel, gooide in juli 2015 een brandbom in het huis van een Palestijnse familie in het dorp Douma, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, nabij Nablus.

Op het moment van de aanslag lagen de slachtoffers te slapen.  Ali, een peuter van 18 maanden stierf meteen, zijn ouders bezweken later in het ziekenhuis aan hun verwondingen. Ahmad, het vierjarige zoontje van het echtpaar raakte zwaargewond, maar overleefde de aanval.

Een familielid draagt Ahmad Dawabsheh, de enige van het gezin die de aanslag heeft overleefd
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Verder werd ook graffiti met "wraak" en een Davidster aangebracht op het huis van de slachtoffers. De 25-jarige dader wou wraak nemen voor de moord op een Israëliër door een Palestijn, die een maand eerder was gepleegd.

Schuldig aan drievoudige moord

De rechtbank in de stad Lod, ten zuidoosten van Tel Aviv had de kolonist in mei al schuldig bevonden aan drievoudige moord. De rechter voegde vandaag toe dat zijn acties zorgvuldig voorbereid waren en dat racisme en zijn radicale ideologie aan de basis lagen. De dader zou in beroep gaan tegen de uitspraak. 

Palestijnen dragen peuter Ali Dawabsheh

Meest gelezen