Mediahuis neemt kranten en tijdschriften uit Noord-Nederland over

Mediahuis, de krantengroep boven onder meer De Standaard en Het Nieuwsblad, neemt een aantal kranten en tijdschriften uit Noord-Nederland over. Het gaat onder meer om de Leeuwarder Courant, de oudste krant van Nederland, en het Friesch Dagblad.

De aandeelhouders van de Nederlandse krantengroep NDC stemmen in met een overname door de Belgische groep Mediahuis. Er is een principeakkoord bereikt. NDC zal een zelfstandig dochterbedrijf worden van Mediahuis. NDC Media telt 3 kranten en 40 weekbladen en er werken 600 mensen.

Het bedrijf is al enkele jaren verlieslatend en heeft het moeilijk om zelfstandig voort te kunnen. De overname door de Belgen moet de Nederlanders meer schaalgrootte geven en klaarmaken voor de digitale toekomst.

Op Het Financieele Dagblad na zijn alle Nederlandse kranten in Belgische handen. Mediahuis is al eigenaar van onder meer NRC Handelsblad en De Telegraaf. Concurrent DPG Media heeft onder meer de Volkskrant, Het Algemeen Dagblad en Trouw in handen.

Meest gelezen