BELGA/ MAETERLINCK NICOLAS

Moeizame avondspits op de Buitenring rond Brussel door werkzaamheden op de E40 in Groot-Bijgaarden

Sinds vanmorgen zijn werkzaamheden gestart op de E40 richting Gent in Groot-Bijgaarden en daardoor verliep de avondspits drukker dan normaal. De oprit van het parkeerterrein daar wordt 200 meter langer gemaakt. Dat is nodig omdat vrachtwagens momenteel niet voldoende ruimte hebben om veilig in te voegen. Er gebeuren dan ook regelmatig ongevallen.

Het is vanaf vanavond drukker dan normaal in Groot-Bijgaarden, want die plek is nu al een flessenhals en tijdens de werken moet iedereen over 3 smalle rijstroken met een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur. Kom je vanuit het centrum van Brussel of wil je van de ring naar de E40, dan zal je hinder ondervinden.

De grootste problemen worden op de Buitenring rond Brussel verwacht. Het verkeer vanuit Zaventem moet onmiddellijk na de aansluiting naar de E40 over 2 versmalde rijstroken. Weggebruikers vanuit Koekelberg houden nog 1 rijstrook over. De werkzaamheden zullen twee maanden duren.

De start van de werkzaamheden valt samen met een uitzonderlijk warme septembermaandag. Duizenden mensen zakten vanmorgen met de auto af richting kust. Rond 11 uur was het op de E40 bij Gent drie kwartier aanschuiven en ook op de E313 naar Antwerpen en richting de Kennedytunnel stonden er files.

Meest gelezen