JB Autissier / Panoramic

Vier extra besmettingen in Riemst na voetbalmatch: "Eerste resultaten van bijkomende tests zijn geruststellend"

In Riemst zijn er 4 coronabesmettingen bijgekomen. Wellicht hebben die te maken met een voetbalwedstrijd tussen Rivo Riemst en KVC Kesselt uit Lanaken, goed anderhalve week geleden. Eerder zijn al 19 mensen positief getest.

Gisteren werden nog eens 70 extra mensen getest op het coronavirus, maar de resultaten vallen mee, zegt burgemeester Mark Vos (CD&V) van Riemst. "Toch niet iedereen die in contact is gekomen met de besmette personen is ook besmet geraakt. Maar dit is natuurlijk maar een eerste resultaat. Er worden nu weer nieuwe mensen getest, die op hun beurt in contact zijn gekomen met die 4 andere besmette personen. Pas als we die resultaten kennen, kunnen we een juiste evaluatie maken." 

Extra voorzorgsmaatregelen

Eerst werd gedacht dat de spelers besmet raakten op het feestje na de match, maar dat is niet helemaal zeker, zegt burgemeester Vos. "Intussen blijkt dat 11 mensen van de club besmet zijn, en dat die allemaal gedouched hebben. Niet iedereen die in de kantine was, is besmet. De dokters hebben me nu aangeraden om de douches preventief te sluiten. Want het virus kan zich makkelijk verspreiden via waterdruppeltjes."  

Op het feestje na de wedstrijd waren ook inwoners van Lanaken en Bilzen aanwezig.  Of die besmet zijn geraakt, is nog niet duidelijk. "Sommigen hebben zich laten testen bij de huisdokter, anderen in het ziekenhuis", vertelt burgemeester Marino Keulen (Open VLD) van Lanaken. "De resultaten moeten nog binnenkomen."

Meest gelezen