Radio 2

Ritje met de paardentram op de piste van Waregem koerse

Tijdens de Open Monumentendag kreeg je in Waregem een exclusieve rondleiding op de Gaverbeekhippodroom. Het was een van de vele initiatieven van de Open Monumentendag. Ondanks de coronacrisis waren er tienduizenden bezoekers.

De bezoekers kregen een rondleiding in het nieuwe stallencomplex dat sinds vorig jaar werd opgetrokken. Ze konden ook een bezoekje brengen aan de tijdelijke expo "Waregem Koerse in beeld". Populair was een tochtje met de paardentram over de piste van de hippodroom. In de namiddag werd de laatste koers van het seizoen gelopen, met enkele drafkoersen en galoprennen. 

Extra investeringen onroerend erfgoed

Er is nog meer kans dat je volgend jaar mooie sites kan bezoeken. Want in heel Vlaanderen gaat de regering extra investeren in onroerend erfgoed.

In West-Vlaanderen staan er de komende jaren 90 investeringen op de planning, goed voor ruim 35 miljoen euro. "De Vlaamse regering gaat onder andere aandacht geven aan de begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog", zegt Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA). "Daar kan je niet aan voorbij. Met de vieringen rond de 100ste verjaardag deden we dat al uitgebreid. Ook het dorpsgezicht in De Haan, de kazerne in Brugge en de pier in Blankenberge worden gerestaureerd."

Meest gelezen