Wie dumpte een katje, overgoten met lijm, in een zak in een gracht in Mol?

Wie heeft er een jonge kat, overgoten met lijm, gedumpt in Mol? Zaterdag werd in het asiel Poezencentrale in Mol een katje binnengebracht dat door een voorbijganger gevonden was. Het katje stelt het ondertussen relatief goed, hoewel het afwachten blijft of het diertje niet teveel chemische dampen heeft binnengekregen. Een oproep van de Poezencentrale naar tips over de dader, heeft nog niet veel opgeleverd. Intussen is er wel een klacht neergelegd tegen onbekenden bij de politie. 

" We hebben hem Nand genoemd," vertelde vrijwilligster Stephanie vanmorgen in Start je dag bij Radio 2 Antwerpen. Zij hielp mee om de lijm van het katje te halen toen hij werd binnengebracht. "Hij was aan't krijsen van de honger. Eerst probeerden we met shampoo, maar dat lukte niet. Toen hebben we olijfolie gebruikt om te vermijden dat de lijm zou opdrogen, en hadden we wat meer tijd om het dier te redden." Ondertussen ligt Nand op haar schoot. "Hij is een echte knuffelkont," zegt ze. "Hij weegt nu 300 gram, dat is 50 gram meer dan toen hij werd binnengebracht".

"Zo extreem maken we het zelden mee"

Stephanie, vrijwilligster

Hoewel het katje het relatief goed doet, blijft het afwachten wat de gevolgen zijn van het chemisch product dat op het beestje gesmeerd is. Het diertje zal zeker nog 6 weken verzorgd moeten worden, vooraleer het geadopteerd kan worden.  "Dit is heel extreem," zegt Stephanie, "maar toch krijgen we ook veel dieren binnen die verwaarloosd of vergiftigd zijn". In het asiel stellen ze vast dat er nog altijd mensen zijn die hun katten niet laten steriliseren, hoewel dat nu wettelijk verplicht is. "Dit is de schuld van zulke mensen," zegt Stephanie verontwaardigd, "dit is het gevolg van gratis nestjes, mensen die denken dat ze de kleine kittens wel zullen kwijtraken."

Wie weet meer?

De Poezencentrale deed een oproep naar mensen die meer weten over de dader, maar er zijn voorlopig nog geen tips binnengekomen. "Nand is gevonden in de gracht in de Klaverstraat in Mol," zegt Stephanie. "We roepen iedereen die meer weet op om dat te melden. Soms durven mensen niet, uit schrik voor de reactie, als het om de buurman of buurvrouw gaat, maar dit is gewoon te erg," zegt ze. Er is alvast ook een klacht neergelegd bij de politie. 

Meest gelezen