Geen grote drukte op Sint-Annastrand ondanks warm weer: "Ook bij vorige hittegolf was het rustig"

Het plotse goede weer lokt maar weinig bezoekers naar het Sint Annastrand op Linkeroever. Vooral wandelaars en fietsers passeren nog langs het strand, net als enkele vaste strandgangers. "We verwachten hier niet veel andere mensen", klinkt het. "Het is hier altijd rustig."

Op het Sint-Annastrand van Linkeroever in Antwerpen is het vandaag opvallend rustig. Ondanks het plotse goede weer kwamen er maar een tiental personen genieten van de zon en de Schelde. Kinderen moeten terug naar school en voor de meeste mensen is de vakantie voorbij.

Wandelaars, fietsers en vaste strandgangers

Vooral wandelaars en fietsers passeren nog langs het strand, maar ook enkele strandgangers zijn van de partij. "30 jaar geleden moest je hier op tijd een handdoek komen leggen om een plaatsje te bemachtigen. Nu kan je hier duizenden handdoeken leggen", grapt Herwig Dejonghe bij Radio 2 Antwerpen. 

"We verwachten hier niet veel andere strandgangers"

Herwig Dejonghe, bezoeker Sint Annastrand

Samen met zijn vriendin Mieke en vrienden Jos en Louis (zie foto) trekt Dejonghe iedere zomer naar "de plage".  "We verwachten hier niet veel andere strandgangers. Er is net nog een hittegolf geweest en toen was het hier ook al rustig." 

De drukte op de bijhorende terrasjes blijft ook uit. Het nabije openluchtzwembad 'De Molen' kent een grotere opkomst. 

Meest gelezen