13 jongeren uit Tielt besmet met corona na groepsreis in Portugal

Na een vakantie in de Algarve, in het zuiden van Portugal, zijn 13 jongeren uit de regio Tielt besmet met het coronavirus. Ze waren allemaal mee met dezelfde groepsreis van een organisatie voor jongerenvakanties. Ze logeerden in Albufeira, een badstad die bekend is om het drukke uitgaansleven.

Er waren op dat moment nog groepjes jongeren uit de streek van Tielt in Albufeira. Zij waren niet mee met de groepsreis, maar huurden daar enkele huisjes. Toch zou het kunnen dat ook zij besmet zijn met het coronavirus, omdat ze wellicht op dezelfde feestjes zijn geweest. Alle jongeren die onlangs in Albufeira waren, moeten dus voorzichtig zijn en zich laten testen op het coronavirus.

Oproep gouverneur

De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, roept de jongeren uit Tielt op om waakzaam te zijn. "Ga naar de huisarts als je de voorbije weken in de streek van Albufeira bent geweest. Ouders moeten hun kinderen ook bevragen of ze daar naar feestjes zijn geweest. Zo kunnen ook zij zich laten testen. Op die manier kunnen we de besmettingen beheersbaar houden."

Decaluwé weet dat er nog andere jongeren in de periode van de georganiseerde groepsreis in de buurt van Albufeira zaten. "Niet alleen in Tielt, maar ook in Midden- en Zuid-West-Vlaanderen zitten er jongeren die mogelijk besmet zijn met het coronavirus na hun reis naar Portugal."

Meest gelezen