9 klassen Sint-Aloysius in Geel in quarantaine na coronabesmetting

Negen klassen van de Geelse middelbare school Sint-Aloysius moeten in quarantaine omdat een leerling en een leerkracht positief hebben getest op het coronavirus. In totaal moeten 180 leerlingen en 15 leraren thuisblijven. 

"De leerkracht die besmet is, is ook in verschillende klassen geweest en dat heeft serieuze gevolgen",  zegt directrice Gilberte Peeters. "We moeten inderdaad heel wat leerlingen in quarantaine zetten. Da's een moeilijke maar wel juiste beslissing, want de gezondheid en veiligheid van onze leerlingen zijn onze prioriteit. "

Alle leerlingen van de school moeten morgen getest worden bij het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) in de Stationsstraat in Geel. Aanvankelijk waren ze doorverwezen naar een huisarts of het triagecentrum in Geel, maar die hebben maar een capaciteit van 150 tests per dag. 

Meest gelezen